Hvad er et liv værd?

Deltag i patientforeningernes debat på lørdag kl. 10.30 på Folkemødet hos Kræftens bekæmpelse. Debat om adgangen til ny medicin: Uhelbredeligt syge kræftpatienter har mistet tilliden til sundhedsvæsenet. Kom og hør hvorfor!

I debatten deltager Jesper Fisker (administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse), Jørgen Schøler Christensen (formand for Medicinrådet), Carsten Levin (formand for Dansk Myelomatose Forening), Thomas Lund (overlæge ved hæmatologisk afdeling OUH) og Paula Larrain er moderator.

En brystkræftpatient spørger

”Hvorfor er et dansk liv mindre værd end et svensk eller norsk liv?”

  • ”Enhertu, som jeg har været kandidat til – har været to år undervejs, men for længst godkendt i Norge?”
  • ”Jeg har selv betalt for min behandling med Trodelvy. Er det rimeligt?”
  • “Og hvad med dem, der ikke har penge?”

Debatten om uhelbredeligt syge kræftpatienters adgang til ny kræftmedicin er også debatten om lange ventetider i Medicinrådet, forskelle mellem lande og regioner og om ulighed i kræft.

Det er et generelt problem

Det handler ikke om brystkræft eller om knoglemarvskræft, problemet er generelt. Nyrekræftpatienter, patienter med kræft i underlivet og mange andre får ikke den nyeste og bedste behandling.

I Danmark og i Norge rejser patienter med myelomatose/knoglemarvskræft nu til Tyskland og betaler selv for CAR-T cellebehandlinger. 

Kan det virkelig være meningen, at dem der har overblik og overskud til det skal betale for behandling i udlandet mens de svigtes af det danske sundhedssystem?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kom og vær med og vis din støtte

Med denne vigtige debat sætter de diagnosespecifikke patientforeninger og netværk indenfor kræftområdet de uhelbredeligt syge kræftpatienters stemme i centrum.

Kræftens Bekæmpelse samarbejder med en række patientforeninger, som har fokus på en specifik kræftsygdom eller et bestemt tema indenfor kræft.

Patientforeningerne tilbyder rådgivning og ofte også netværksgrupper og aktiviteter.

Skriv en kommentar