Velkommen til Dansk Myelomatose Forenings hjemmeside › Fora › Debat › Artikel i Søndagsavisen
- Dette emne har 0 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 9 år, 4 måneder siden af viscor.
-
ForfatterIndlæg
-
27. september 2015 kl. 17:08 #4720viscorDeltager
Artikel i Søndagsavisen
Min mand blev diagnosticeret med myelomatose i november 2011. Efter strålebehandling p.gr.a. sammenfald af flere hvirvler samt efterfølgende velcadebehandling i resten af 2011 og indtil foråret 2012 var han i fuld remission – sygdommen kan ikke måles, hvilket jo ikke betyder, at han er rask. Sygdommen er slået tilbage, og vi ved, at det ikke er et spørgsmål om hvis men hvornår myelomatosen begynder at røre på sig igen.
Min mands sygdom fylder ikke så meget i vores hverdag, fordi han har det godt, men tanken om et tilbagefald ligger alligevel i baghovedet på os begge. Det bliver en del af hverdagen. Man skal lære at leve med frygten, og det er en kunst.Den svenske pendant til Kræftens Bekæmpelse har flg. slogan
1 ud af 3 bliver ramt. Alle berøres.
Vi har 5 børn, 4 svigerbørn og 9 børnebørn. Alle 18 er berørt.
Min mand har 3 søskende med ægtefæller, 7 nevøer med familier. Alle er berørt.
Alle vores venner og bekendte er berørte.
I vores nærmeste familie og nære vennekreds er mere end 50 mennesker berørt af ét enkelt kræfttilfælde.Hvert år diagnosticeres 300 danskere med myelomatose. Hvis de har et netværk svarende til vores bliver mindst 15.000 mennesker berørt årligt.
Med de behandlingsmetoder, der er udviklet de seneste år, er overlevelsen af myelomatospatienter steget. Hvor mange myelomatosepatienter, der er i Danmark pt, ved jeg ikke, men der må være flere tusinde. Har de et familie- og vennenetværk som vores, er mange, mange tusinde danskere berørt.
Da Søndagsavisen i en artikel den 18.-20. august 2015 under overskriften Ny kræftmedicin er en revolution bekendtgjorde, at en patient med myelomatose efter behandling var blevet rask (tekst til billede af Jørn Søndberg: 71-årige Jørn Søndbergs kræftsygdom er helt forsvundet … der siges ikke, at han er blevet rask, men helt forsvundet er vel det samme som at blive rask), åndede mindst 50 personer i vores familie og nærmeste omgangskreds lettet op. Min mand, børnenes far, svigerfar og bedstefar, en bror, svoger og onkel samt en rigtig god ven kunne blive rask!
Artiklen efterlader det indtryk hos læseren, at i hvert fald en del myelomatosepatienter kan gøres raske. Det skaber håb for tusindvis af folk – patienter og de pårørende, som alle er berørte.
Men ak! Artiklen beror på dårlig journalistik. Den er mangelfuldt researchet og faktatjekket. Og vigtigst af alt – journalistens plot har ikke hold i virkeligheden – desværre.
Skam få den journalist, som leger med sandheden og mange menneskers følelser og håb for fremtiden.
-
ForfatterIndlæg
- Forummet 'Debat' er lukket for nye emner og svar.