Liberoens vigtigste kamp

Følg René Henriksens vej fra libero, landsholdsanfører og til hans livs vigtigste kamp, både mod knoglemarvskræften, myelomatosen, og for at få den livreddende behandling, som er hans og familiens sidste chance.

Fra landsholdsanfører til sidste linje

Hvis det ikke var fordi René Henriksens læger fik ham med i en forsøgsprotokol med Teclistamab, ville han formodentlig ikke være i live i dag.

René Henriksen fortæller om, hvordan hans myelomatose viste sig ikke at kunne bekæmpes med standardbehandlinger, og hvordan mulighed efter mulighed udtømtes.

Teclistamab er allerede tilgængelig i lande som fx Tyskland og USA og er godkendt af det Europæiske Medicinagentur, men først nu er der en ansøgning hos Medicinrådet om at få godkendt Teclistamab i Danmark.

Det gode er, at hvis behandlingen godkendes, så får danske patienter for første gang adgang til en af de helt nye typer behandlinger, de såkaldt bi-specifikke terapier. De foreløbige resultater af denne behandling, selv til patienter hvor alt andet har vist sig ikke at virke, har været imponerende. Det skræmmende er, at hvis medicinrådet afviser Teclistamab, vil behandlingen ikke være tilgængelig, heller ikke i compassionate use.

Du er velkommen til at artiklen om René Henriksens vigtigste kamp, hvis du har FaceBook, Twitter/X eller Linkedin kan du bruge knapperne herunder.

Facebook
Twitter
LinkedIn